Prijem za učesnike 30. Đurđevdanskog festivala dječije pjesme

16/05/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličio je danas, u Palati Republike, prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesme.

Tim povodom, predsjednik Republike je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti talentovane učesnike koji su došli iz raznih krajeva Republike Srpske, kao i iz država Evrope i Azije.

Predsjednik Srpske im je poručio da su svi oni na neki način pobjednici, te da sama pobjeda na ovom festivalu nije toliko važna, koliko je važno da steknu nova prijateljstva i da u životu budu dobri ljudi.

Tokom prijema, predsjednik Republike je naglasio da će uvijek biti podrška ovakvim manifestacijama koje promovišu zdrave vrijednosti i predstavljaju pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu.

Predsjednik Srpske je istakao da će pored generalnog pokroviteljstva ovog festivala, iz budžeta predsjednika Republike biti obezbijeđene novčane nagrade za pobjednike, kao i za sve učesnike.

Predsjednik Dodik je poželio djeci puno sreće i ugodan boravak u Banjaluci, te da ponesu lijepe utiske i uspomene sa ovog jubilarnog, 30. Đurđevdanskog festivala.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja