Predsjednik Republike prisustvovao promociji knjige Sredoja Novića “Od Detlaka do Ist Rivera”

01/11/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je večeras u Banjaluci promociji knjige Sredoja Novića “Od Detlaka do Ist Rivera”.

Riječ je o autobiografskom djelu koje govori o burnim socijalnim, političkim i ekonomskim zbivanjima na ovim prostorima u kojima je i sam Nović učestvovao.

Predsjednik Republike Srpske rekao je nakon promocije u Banskom dvoru da je Nović njegov blizak saradnik kojeg dugo poznaje i da je vrlo zanimljivo to šta on ima da kaže, odnosno ono što je ostalo u njegovoj percepciji sjećanja koju je sažeo u svojoj knjizi.

“Uložio je trud koji je tražio mnogo odricanja, presabiranja i drugog. Zanimljivo je čitati Novića jer je jedan od bitnih svjedoka vremena u kojoj sam i ja odrastao i postao ozbiljan čovjek”, naveo je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je, uz čestitku Noviću na uspjehu, naglasio da je riječ o jednom iznenađujuće obimnom djelu sa mnogo stranica, dodajući da odluka da se takvo nešto uradi predstavlja određen odnos prema ljudima koji zaslužuju da budu pomenuti.

“Priznajem da nisam sve to pročitao, ali to ostavljam za neke trenutke kako bi mogao da se tome posvetim”, rekao je predsjednik Dodik.

Fotografije: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja