Predsjednik Republike prisustvovao primopredaji donacije Narodne Republike Kine za borbu protiv pandemije afričke svinjske kuge

14/09/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Gradišci primopredaji donaciji Narodne Republike Kine za borbu protiv pandemije afričke svinjske kuge.

Predsjednik Republike je naglasio da će ova donacija biti dovoljna da instituti, fakulteti efikasnije rade, odnosno evidentiraju i preduzimaju mjere na sprečavanju afričke kuge svinja.

“Kina ovom donacijom i političkim ponašanjem doprinosi rehabilitaciji ukupne situacije ovdje i regionu. Treba slijediti ono što Kina nudi na globalnom nivou”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Dodik je istakao da je Kina mnogo pomogla Republici Srpskoj prilikom borbe protiv epidemije virusa korona i iskazao zahvalnost i za tu vrstu pomoći.

Predsjednik Srpske je naglasio da Kina nudi prijateljstvo i partnerstvo i ne traži dominaciju i nametanje, a u BiH je toga previše.

“Kina može biti mjesto u koje se svijet može zagledati tražeći izlaz iz globalnog problema u kojem se nalazi”, rekao je predsjednik Republike Srpske.