Predsjednik Republike čestitao 30 godina uspješnog rada i postojanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske

20/10/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske akademiku Rajku Kuzmanoviću povodom  30 godina uspješnog rada i postojanja Akademije.

„Veliko mi je zadovoljstvo da Vama lično, akademicima, saradnicima i zaposlenima Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, najiskrenije čestitam 30 godina uspješnog rada i postojanja.

Danas obilježavamo treću deceniju rada Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, tri decenije u kojima smo svjedoci naučnih dostignuća, kulturnog bogatstva i najviših oblika stvaralačke snage.

Akademija Republike Srpske, od svog osnivanja, bila je i ostala ogranak znanja, umjetnosti i kulture, temeljena na dubokim istorijskim korjenima i tradiciji.

Iako se danas sjećamo 30 godina postojanja Akademije, ne smijemo zaboraviti da je zadatak svih nas da nastavimo da obogaćujemo i čuvamo našu kulturnu i naučnu baštinu i da je prenesemo budućim generacijama.

Uvjeren sam da ćete i u narednim decenijama sa još većim uspjehom raditi na razvoju i afirmaciji ove naučne ustanove, a samim tim da, vašim znanjem i iskustvom,  doprinosite ukupnom napretku i razvoju Republike Srpske.

Hvala vam na vašem trudu i posvećenosti i na svemu što činite za razvoj nauke i umjetnosti u našoj Republici Srpskoj“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.