Predsjednici Srpske i Srbije održali sastanak sa predstavnicima Srba iz Mostara i Hercegovine

16/04/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održali su danas u Mostaru sastanak sa predstavnicima Srba iz Mostara i Hercegovine i obećali podršku za projekte koji se u ovom gradu zajednički dogovore, kao i udruženjima koja prate nacionalnu politiku Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Dodik je izjavio da je na sastanku bilo riječi o problemima srpske zajednice u Mostaru i Hercegovini.

“Govorili smo o problemima naše zajednice ovdje i o potrebi većeg uključivanja u društveni i politički život, kao i okupljanja oko politika koje prate ono što Republika Srpska i Srbija u nacionalnom smislu rade. Takve partije i udruženja imaće podršku i Republike Srpske i Srbije. Razgovarali smo i o načelnicima opština u istočnoj Hercegovini koje imaju neke probleme i tražili smo modalitet da im se pomogne”, konsatatovao je predsjednik Srpske.

Obećana je podrška budžetu Drvara, kao i opštini Nevesinje za obilježavanje manifestacije 150 godina od prve Nevesinjske puške, a Istočnom Mostaru za izgradnju putne infrastrukture.

Sastanku su prisustvovali premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, te ministri iz Vlade Srbije.

Fotografija: Kabinet predsjednika Republike Srpske / Borislav Zdrinja