Čestitka povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice

15/05/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice.

„Od srca upućujem svim građanima Republike Srpske čestitku povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice, uz želju da uživate u svim radostima koje život pruža. 

Srpski narod baštini tradiciju koja je upravo vezana za porodicu, okupljanje i zajednicu i znamo da nema života bez zdrave porodice oko koje smo okupljeni.

Danas je porodica napadnuta od strane „zapadnjačkih“ vrijednosti kroz određene ideje liberalizma, koje imaju za cilj da oslabe tu zajednicu i mi im se moramo svim snagama suprostaviti i odbaciti.   

Neprihvatljivo je da se na mala vrata uvodi rodna ideologija, zato zakonom trebamo preciznije definisati i načela tradicionalne porodice, jer upravo u takvoj porodici treba da odgajamo našu djecu, kao najboljem okruženju.

Za Srbe će porodica uvijek biti osnovna zdravog društva, kao i tradicionalne vrijednosti koje naš narod ima, a vezane su za našu vjeru, identitet, pismo, jezik i krsnu slavu.

Zdravlje i sreća naših najbližih su nam najvažniji, jer znamo da nema života bez zdrave porodice!“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.