Čestitka povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske

10/05/2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske. 

Vojsku Republike Srpske stvorio je srpski narod, ona je narodna i odbrambena, a 12. maj, dan kada je formirana Vojska Republike Srpske je jedan od važnijih datuma u našoj istoriji,

Pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena je država Republika Srpska koja je formirana 9. januara, odbranjeni su životi, vjekovna ognjišta i materijalna sredstava.

Nikada ne smijemo zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i zdravlje ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i njegujemo sjećanja na borce koji su nam donijeli slobodu i mir“, naveo je predsjednik Republike Srpske.