Predsjednica Republike Srpske primila polaznike 11. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane

28/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u Palati Republike polaznike 11. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane (VSBO), koji borave na studijskom putovanju u Republici Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović upoznala je polaznike VSBO o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH,  bezbjednosnim i drugim izazovima u svjetlu trenutnih globalnih procesa.

U kontekstu složenih političkih odnosa u BiH,  predsjednica Cvijanović istakla je opredijeljenost Republike Srpske i njenih institucija očuvanju mira i stabilnosti, te dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i principa konstitutivnosti naroda.

Naglasivši  značaj  ove posjete Republici Srpskoj, prvenstveno zbog unapređenja različitih oblika saradnje Srpske i Srbije, kako u domenu obrazovanja tako i u drugim oblastima, predsjednica Cvijanović poželjela je polaznicima Visokih studija bezbjednosti i odbrane sticanje novih  saznanja i uspjeh u obavljanju dužnosti u sistemu nacionalne bezbjednosti.

Visoke studije bezbjednosti i odbrane predstavljaju organizacionu cjelinu u okviru Škole nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane Republike Srbije.