Predsjednica Republike Srpske prisustvovala otvaranju Međunarodnog festivala „Dani harmonike“

01/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas otvaranju Međunarodnog festivala „Dani harmonike“ u Ugljeviku.

Predsjednica Republike izrazila je zadovoljstvo što je danas na Međunarodnom festivalu “Dani harmonike”, koji je već uveliko proslavljen i koji će, zahvaljujući predanom radu ljudi u organizaciji, Srpskoj omogućiti da naredne godine bude domaćin Svjetskog kupa harmonike.

Predsjednica Cvijanović je ukazala da je ovaj kulturni događaj izuzetno značajan za Ugljevik, Bijeljinu i cijeli ovaj kraj, kao i Republiku Srpsku.

“Uloga institucija, i lokalnih i republičkih, jeste da zajedno rade i podržavaju umjetnost i umjetničke napore. Srećna sam kad iz našeg okruženja ponikne neko ko je veliki talenat. Svi smo nagrađeni time što su ovdje nikli baš takvi, koji su pronijeli slavu Ugljevika i Republike Srpske na međunarodnim takmičenjima”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je pozdravila delegaciju Svjetske asocijacije harmonike, bez kojih, kako kaže, ni ovaj, ni prethodni događaji, ne bi imali ovakav značaj.

“Pokazuje se međunarodni karakter jednog događaja, koji je možda krenuo kao lokalni, ali je osmišljavan da ima regionalnu dimenziju, te je i dobio mnogo veće gabarite od prvobitne namjere”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je ponosna što se uspjelo u tome da ovaj festival postane prepoznatljiv, zahvalila svima za uložene napore i izrazila zadovoljstvo što je drugi put pokrovitelj ove manifestacije.

“Najbolji rezultati se postižu onda kada se voli ono što se radi. Ja prepoznajem tu volju i ljubav kao vodilju u jednom zahvatu kako je proizvesti nekog da bude značajan, a pri tome ima talenat”, rekla je predsjednica Srpske.