Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

07/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. 

„Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Obilježavanje Osmog marta, praznika koji simbolizuje borbu za prava i jednakost žena,  prilika je da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle u nastojanju da ostvare socijalnu i rodnu ravnopravnost.

Republika Srpska, kao zrelo demokratsko društvo, na putu uključivanja žena u javni, profesionalni i politički život postigla je puno, ali potreba za daljom emancipacijom žena,  poboljšanjem njihovog ekonomskog i socijalnog položaja, kao i zaštite od svih oblika diskriminacije, trajni je zadatak društva u cjelini.

Stremeći najvišim standardima u području rodne jednakosti,institucije Republike Srpske nastaviće da kroz svoje politike i mjere doprinose unapređenju prava i položaja žena, osnaživanju, kao i podizanjem svijesti o njihovom značaju i ulozi u društvu“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.