Predsjednik Republike Srpske obišao novoizgrađeni stadion u Leskovcu

24/08/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je u Leskovcu, gdje je građanima na korištenje predat velelepni novi stadion Dubočica, da će cijela Republika Srpska navijati za reprezentaciju Srbije kada ovdje u novembru bude igrala protiv Bugarske, te naglasio da će Banjaluka tek da gradi ovakav objekat.

Predsjednik Dodik, koji je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem večeras obišao novoizgrađeni stadion, istakao je da je nesumnjivo da predsjednik Vučić mijenja Srbiju, te da nema segmenta u društvu, u infrastrukturi i u sportu, a da se ne vide promjene.

“Danas imate u Srbiji koliko hoćete onih koji samo pričaju, ali nemate puno onih koji grade. Nesumnjivo je da nam je predsjednik Vučić priredio divnu priču. On je napravio sa svojim saradnicima ovaj stadion, a meni je dao priliku da se, kada budem prolazio ovuda, sjetim upravo ove večeri kada vam je poklonjeno nešto što je bio san mnogih generacije, ne samo fudbalskih”, naglasio je predsjednik Dodik u obraćanju.

Predsjednik Milorad Dodik naveo je da predsjednik Vučić i njegova ekipa ne grade samo Srbiju, već i Republiku Srpsku, koja je do dolaska Vučića od Srbije imala samo “bratske zagrljaje”.

“Svima nam je dobro. Ne bismo uspjeli da realizujemo mnoge projekte da nije bilo opredjeljenja predsjednika Vučića. U svakoj opštini u Republici Srpskoj imamo neki objekat koji je finansiran sredstvima Srbije. Više od 60 miliona samo za taj segment, plus izgradnja auto- puta od Rače do Bijeljine gdje Srbija pomaže. Hvala Bogu da imamo Srbiju koja može da pomogne”, rekao je predsjednik Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da će 19. novembra doći u Leskovac na ovaj stadion da navija za Srbiju.