Predsjednik Dodik prisustvovao ceremoniji inauguracije predsjednika Turske

03/06/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Ankari, zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, ceremoniji inauguracije predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Tom prilikom, predsjednik Republike se zahvalio turskom predsjedniku za poziv na inauguraciju, čestitao mu na velikoj izbornoj pobjedi i naglasio da srpskoj strani odgovara njegov pristup o dogovoru u BiH bez nametanja rješenja sa strane.

“Erdoganovo stalno ukazivanje da se mora postići dogovor unutar BiH, ne očekujući neka rješenja sa strane, jeste nešto što nama daje okvir za te moguće razgovore”, izjavio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da je još dok je bio na funkciji u Predsjedništvu BiH imao kontakte sa predsjednikom Erdoganom koji je ozbiljan predsjednik.

“Nama apsolutno odgovara njegov pristup u vezi sa tim da se u BiH uvažavaju svi partneri”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Republike Srpske sastao se i sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom, kao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.