Potpredsjedniku Pranjiću uručena nagrada „Večernjakovog pečata“

26/05/2023

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr Davor Pranjić zaprimio je nagradu „Večernjakov pečat“ u kategoriji „Politika i lobisti za BiH“.

Na svečanosti 22. Večernjakovog pečata održanoj večeras, od 20 kandidata, Pranjić je odabran za osobu koja je ostavila najviše traga kroz svoj prošlogodišnji rad i djelovanje.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti dobitnikom ove prestižne nagrade, koja je ujedno i priznanje za moj dosadašnji trud i zalaganje. Iskreno se nadam da ću opravdati povjerenje naroda kroz svoj daljnji rad na mjestu dopredsjednika Republike Srpske, ali i dopredsjednika Udruge Hrvata BiH “Prsten” jer me upravo glas naroda poučio da je bitno slušati, promatrati i raditi na tome da budem oslonac i podrška, što me i dovelo do ovoga što sam danas.“, poručio je Pranjić.

Vrijedna skulptura maslinove grančice, simbola mira i pomirenja među ljudima koja je završila u rukama pobjednika, onih koji su, prema izboru Ocjenjivačkog suda Večernjakova pečata, obilježili prošlu godinu, djelo je jednog od najplodnosnijih kipara u BiH Stjepana Stipe Skoke, bivšeg dekana Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.