Čestitka povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske

11/05/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske. 

Odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, koja je donesena 12. maja 1992. godine bila je istorijska i ovaj datum ostaće upisan zlatnim slovima u istoriji srpskog naroda, jer bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike, ni slobode.

Treći pješadijski (Republika Srpska) puk Oružanih snaga BiH nastavio je sa ponosom da baštini vrijednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske, ali i srpskog naroda u cjelini.

Posebnu zahvalnost danas iskazujemo onima koji su herojskom borbom i nesebičnim žrtvovanjem, vođeni časnim i plemenitim ciljevima, svoje živote ugradili u Republiku Srpsku, odbranili njenu teritoriju i sačuvali srpski narod.

Naša je trajna dužnost i obaveza, ali i mladih generacija koje danas žive u miru i slobodi, da čuvamo sjećanje na žrtvu palih boraca, kao i da sačuvamo i odbranimo našu Republiku Srpsku koja je garant opstanka Srba na ovim prostorima“, navodi se u čestitki predsjednika Republike.