Predsjednik Republike prisustvovao osvećenju temelja Hrama Svete Trojice u Aleksandrovcu

30/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Aleksandrovcu kod Laktaša osvećenju temelja Hrama Svete Trojice.

Predsjednik Republike najavio je da će narednih dana početi izgradnja hrama i da će sve biti učinjeno kako bi on bio sagrađen u rekordnom roku.

“Sa mještanima ćemo učiniti sve da to bude sagrađeno u rekordnom roku kako bi vjerujući narod mogao da koristi ovaj objekat. Uz blagoslov vladike banjalučkog Jefrema izabran je projekat i već ovih dana i sedmica krećemo sa izgradnjom hrama”, rekao je  predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je Aleksandrovcu, u kojem živi pravoslavni svijet, nedostajao hram koji će biti izgrađen na jednoj od najljepših lokacija u ovom mjestu.

Predsjednik Republike je izrazio uvjerenje da hram do Nove godine može biti stavljen pod krov, a kasnije osveštan i stavljen u funkciju.

“Sve će to biti urađeno uz značajan prilog mještana koji su omogućili i da se temelj hrama izgradi i obezbijedili dovoljno novca da se može nastaviti sa građevinskim radovima”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Aleksandrovac mjesto koje je napredovalo i ima osnovnu školu, vrtić, ambulantu, a sada razvija i značajnu industrijsku zonu koja će zapošljavati više od 2.000 ljudi.

Čin osvećenja temelja hrama predvodio je Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem uz sasluženje sveštenika Eparhije.

Predsjednik Republike Srpske jedan je od kumova temelja Hrama Svete Trojice u Aleksandrovcu.