Predsjednik Republike prisustvovao manifestaciji „Hilandar kao nadahnuće“

25/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je večeras u Banjaluci manifestaciji „Hilandar kao nadahnuće“, u okviru koje je premijerno izvedena svečana poema „Hilendar“, srpskog kompozitora Vlade S. Miloševića.

Ovom prilikom, predsjednik Republike je izjavio da je večerašnji koncert posvećen Hilandaru jedinstven događaj i da govori o sinergiji koja postoji između Srpske i manastira.

Predsjednik Dodik izjavio je da će Srpska naći način da donese zakon da trajno pomaže manastiru Hilandaru, koji je važan za duhovni život.

“Razgovarao sam danas sa igumanom manastira. Želimo da napravimo što bolju saradnju. Republika Srpska će naći načina, da kao i Srbija, donese zakon kojim ćemo trajno podržavati život manastira”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike je istakao da mu je drago što je manifestacija okupila veliki broj gostiju i izrazio zadovoljstvo jer je u Banjaluci organizovano, kako je naveo, spektakularno veče.

Koncertu, osim predsjednika Dodika, prisustvovao je i iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije, kao i brojni drugi gosti iz javnog i kulturnog života Republike Srpske.