Održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Granit 2023” povodom obilježavanja Dana Vojske

22/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023”, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da današnji prikaz nove vojne opreme i vještina pripadnika Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici pokazuje da je Vojska modernizovana i osposobljena da uspješno brani srpski narod.

Predsjednik Dodik je ukazao da je evidentna bolja opremljenost Vojske Srbije, osposobljenost i obučenost, što je važno da se Srbija i njena teritorija i srpski narod brani uspješno i da se odvrati bilo kakav napad onih koji to potencijalno žele.

“Danas je Srbija i u ovom smislu modernizovana, njena vojska je snažna. Kada se pogleda unazad 10 do 15 godina moramo da budemo ponosni na sve što je učinjeno ovdje i što planira da se radi”, rekao je predsjednik Republike.

Prema riječima predsjednika Srpske, sve je to rezultat napora, plana i smišljene akcije da se modernizuje i ojača volja za borbom i odbranom Srbije, a što ne može bez opremanja i dodatne mobilizacije, i ljudstva i materijalnih sredstava, što je Srbija učinila na najbolji mogući način.

Predsjednik Dodik je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu i Srbiji na postignutom napretku i istakao da je ponosan na sve što je učinjeno.