Predsjednik Dodik prisustvovao ceremoniji dodjele ključeva za 50 stanova namijenjenih za trajno zbrinjavanje raseljenih lica i povratnika

28/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u banjalučkom naselju Ada ceremoniji dodjele ključeva povodom završetka višeporodičnog stambenog objekta sa 50 stanova, namijenjenih za trajno zbrinjavanje raseljenih lica i povratnika.

Tom prilikom, predsjednik Republike Srpske je izrazio uvjerenost da će izbjegle i raseljene porodice kojima su danas uručeni ključevi stanova konačno moći da imaju siguran i pristojan život nakon višegodišnjeg čekanja.

Predsjednik Srpske je rekao da je zgrada sa 50 stanova za izbjegla i raseljena lica izgrađena u okviru Regionalnog stambenog programa, koji su zajedno proveli međunarodni donatori i lokalne institucije.

“Zahvaljujem svima koji su pomogli u ovom programu koji se sprovodi širom Republike Srpske. U Doboju se gradi više od 100 stanova, a imamo namjeru da ovdje izgradimo još stanova i to je dobra prilika da konačno riješimo pitanje smještaja raseljenih ljudi u Srpskoj”, izjavio je predsjednik Republike.

Predsjednik Dodik je istakao da je pitanje raseljenih, a ne samo izbjeglih, postalo prioritet u međunarodnim programima.

“Zadovoljan sam u ime Republike Srpske što ovaj program funkcioniše i što imamo priliku da ljudima koji dugo čekaju riješimo njihovo stambeno pitanje”, naveo je predsjednik Srpske.