Održana tematska tribina pod nazivom „Srpska se brani i u Srbiji“ 

28/02/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Beogradu tematskoj tribini pod nazivom „Srpska se brani i u Srbiji“. 

Predsjednik Republike izjavio je da je jedina istina da Srbi nisu završili svoje nacionalno pitanje na Balkanu i naglasio da će od toga kako bude projektovana srpska politika zavisiti budućnost Srba.

Predsjednik Dodik je rekao da je to u kontekstu namjera da se Kosovo separatiše od Srbije, a da Republici Srpskoj data prava budu uskraćena kršenjem dejtonskih rješenja.

“Jedina istina je da nismo završili naše nacionalne stvari na Balkanu. Od toga kako projektujemo našu politiku zavisiće naša budućnost”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik je naglasio da Republika Srpska posljednjih decenija ima jasne političke stavove i da je važno pokušati nametnuti pitanje Republike Srpske izvan onoga što želi da uradi administracija Zapada, prije svega američka.

“Moramo da vratimo našu poziciju ravnopravnog pregovarača, a ne izvršioca”, napomenuo je predsjednik Republike.

Predsjednik Dodik je naglasio da Republika Srpska danas ima više onih koji je podržavaju i da je za Srpsku važno njegovati politička prijateljstva.

“Nastavljamo našu političku borbu koja se bazira na tome da tražimo prijatelje”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je zahvalio za održavanje ovakvih tribina u kontinuitetu koje daju odgovore na ozbiljna pitanja i istakao da to treba činiti u većem obimu, s obzirom na trenutna dešavanja.