Sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima Semberije

31/01/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Bijeljini sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima Semberije.

Predsjednik Republike Srpske najavio je još dva miliona KM ulaganja Vlade Srpske u ruralni razvoj Semberije i nastavak sistemskih mjera sa agrarnim budžetom od 180 miliona KM da se obezbijedi domaća proizvodnja hrane.

“Obećali smo i ispunili ulaganje tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda za projekte ruralnog razvoja u Bijeljini koji su urađeni putem Agrarnog fonda, čuli smo dosta zahvalnosti zbog toga, a posebno zato što je sve urađeno poslije, a ne prije izbora”, rekao je predsjednik Republike.

Prema riječima predsjednika Dodika, Republika Srpska ima dovoljnu proizvodnju svih osnovnih životnih namirnica i redovno snabdijevanje tržišta.

Predsjednik Srpske je rekao da se radi na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi, uz razgovor o detaljima sa domaćinima na terenu, kako bi se obezbijedila sistemska rješenja u ovoj oblasti.

“Hoćemo da pomognemo i podržimo poljoprivredne proizvođače”, poručio je predsjednik Dodik i pozvao sve građane koji za to imaju mogućnost da dio hrane proizvode na svojim imanjima, ističući da je hrana, uz energiju, osnovno pitanje u budućnosti u svijetu.