Sastanak sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH

26/01/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik /Christine Toudic/.

Ovom prilikom je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Tokom sastanka predsjednik Dodik naglasio je da je uspostavljanje legitimne i funkcionalne vlasti na svim nivoima u BiH od velikog značaja za evropski put, te istakao važnost unutrašnjeg dijaloga svih političkih aktera u BiH o značajnim pitanjima i projektima od važnosti za sve njene građane.

Predsjednik Republike istakao je da od političke stabilnosti zavise brojna inostrana ulaganja, te podsjetio da je Srpska pokazala puni demokratski kapacitet i sposobnost da u kratkom roku poslije izbora formira Vladu i usvoji strateške dokumente što je preduslov za sistemsko rješavanje ekonomskih i socijalnih problema.

Sagovornici su ocijenili da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Francuska mogu da sarađuju, pri čemu je izraženo uvjerenje da će se, u narednom periodu, odnosi dalje produbljivati i razvijati, s ciljem doprinosa privrednom rastu i razvoju, povećanju broja investicija, radnih mjesta i boljem standardu.