Upriličen svečani prijem povodom obilježavanja 9. januara

08/01/2023

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske večeras je upriličen svečani prijem povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se Srpska očuvala u skoro nemogućim uslovima za Srbe i da je krajnji cilj slobodna Republika Srpska.

Predsjednik Republike je rekao da Srpska slavi značajan događaj, 31 godinu postojanja.

“Uzeli su nam mnogo, ali nisu uzeli dušu. Nadam se da ćemo dosegnuti krajnji cilj, a to je slobodna Republika Srpska”, istakao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da je svakodnevno svjedok pokušaja otimanja srpske istorije i kulture i prisvajanja važnih istorijskih ličnosti za srpski narod, te dodao da to neće uspjeti onima koji to pokušavaju i da Srbi nemaju razloga da se stide svoje istorije i postojanja.

“Ne mogu nosioci antifašističke borbe biti oni koji su se borili u `Handžar diviziji`”, izjavio  je predsjednik Republike.

Predsjednik Dodik je dodao da Srbi neće pristati na prevaru da prave građansku zemlju.

“Neka svako ima svoju državu i organizuje se onako kako misli da treba da živi”, naglasio je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je zahvalio Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Republici Srpskoj.

“Hvala i gostima iz Francuske, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore i drugima koji su došli da zajedno sa nama proslave Dan Republike”, poručio je predsjednik Republike.