Božićni prijem kod Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog Jefrema

06/01/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas, zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, prijemu povodom Božića koji je upriličio Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem u Vladičanskom dvoru.

Tom prilikom, predsjednik Republike Srpske i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH uručili su episkopu Jefremu panagiju presvete Bogorodice.

Predsjednik Republike je rekao da Srpska pravoslavna crkva ima najpozitivniji odnos prema ukupnom razvoju Republike Srpske, ističući da je veoma značajno to što je srpski narod posvećen svojoj crkvi i praznicima.

“SPC na prostoru Republike Srpske i BiH nije umiješana u politiku i u institucionalnom smislu ostvaruje svoju misiju i ulogu. I to je odvaja od nekih drugih vjerskih zajednica na ovim prostorima, koje pokušavaju da budu ili jesu upleteni u politiku”, izjavio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da je na prijemu razgovarano o budućim planovima.

“Okupljamo se oko naših zajedničkih ideja, a zajednička ideja je sloboda našeg naroda i Republike”, istakao je predsjednik Republike.