Održano donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”

26/12/2022

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika večeras je održano 13. donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“ posvećeno nabavci transportnih inkubatora za porodilišta u Srpskoj.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da je važno da se pokaže jedinstvo prilikom nabavke 10 transportnih inkubatora i najavio da će jedan dodatni biti upućen bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik Dodik je naveo da je Republika Srpska iskazala spremnost da, ukoliko bude sredstava, pomogne i nekom od porodilišta u Federaciji BiH.

Predsjednik Srpske istakao je da je ponosan na ovu humanitarnu akciju koja je postala sastavni dio društvenog i javnog života.

“Ovo je humana akcija, ovo je akcija koja govori o ljudima, koja se završava na priči o ljudima, ali koja govori najviše o djeci i onima koji dolaze, koji će biti budućnost ove zemlje”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Republike Srpske naglasio je da su svi večeras dio jedne velike akcije.

“I vi prisutni u Administrativnom centru, i oni na Trgu i oni koji nas gledaju i koji će se javljati putem telefona. Važno je da smo zajedno i važno je da nas što više ima. Večeras ćemo se prebrojati kao bezbroj puta do sada”, izjavio je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik je zahvalio Udruženju pedijatara Republike Srpske koji su ga upoznali sa značajem transportnih inkubatora.

“Udruženje i pedijatri rade važan posao koji je posao budućnosti”, naveo je predsjednik Republike.

Predsjednik Dodik  je izrazio zahvalnost i Helikopterskom servisu Republike Srpske koji obavlja više od 90 odsto letova u humanitarne svrhe, te prilikom požara i poplava.

Predsjednik Srpske naglasio je da se nada da će ova akcija biti i ostati obilježje ovog naroda i vremena humanog pristupa.

“Neka živi Republika Srpska, neka živi svako novorođeno dijete, neka uspješno ide kroz život!”, istakao je predsjednik Republike Srpske.