Svečano otvoren hotel “Rajska dolina luks” na Jahorini

24/12/2022

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas na Jahorini svečanom otvaranju hotela „Rajska dolina luks“.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da je Vlada Srpske u Jahorinu uložila više od 250 miliona KM i da je Olimpijski centar postao epicentar razvoja u regionu.

“Na planini Jahorini je u investicije uloženo preko milijardu maraka, što privatnog, što državnog kapitala. Želimo da investiramo u gondole prema Palama i Lukavici, što će biti od velikog značaja”, istakao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je izrazio nadu da će se nastaviti rad na sličnim objektima ne samo na ovoj planini, već širom Republike Srpske.

“Grade se Igrišta kod Vlasenice, Manjača je isto tako centar koji bi mogao da privuče pažnju, a danas sam razgovarao i sa načelnikom opštine Kalinovik koji na Zelengori želi da napravi nešto slično, a mi ćemo to podržati”, naveo je predsjednik Republike.

Predsjednik Dodik je dodao da je Jahorina regionalni turistički centar o kojem se pozitivno govori na prostoru bivše Jugoslavije, te da je u ovaj centar u posljednjih nekoliko godina uloženo više nego u bilo koji sličan centar u regionu.

“Mi se time opredjeljujemo da nastavimo gradnju ovog centra, a veliku zahvalnost dugujemo i direktoru ugostiteljskog servisa Republike Srpske kojem nije bilo teško da dolazi iz Banjaluke i riješi i najmanje probleme”, naglasio je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike je istakao da je politika nove i stare vlasti da održi radna mjesta i učini ih boljim, jer je to jedini način da se zadrže ljudi u Republici Srpskoj.

Predsjednik Dodik je za narednu godinu najavio i otvaranje rekonsturisanog hotela “Partizan” na Jahorini.

“Zadržaćemo naziv zato što je to dio tradicije ovdje i želimo da sačuvamo tu nit, kao što pominjemo činjenicu da je kralj Aleksandar napravio svoju rezidenciju ovdje, a kasnije i državne institucije koje su dograđivane u ovaj kompleks. Mi želimo da bude prepoznatljiv u ovom vremenu i to pokazujemo, tako da Jahorina stvara ponudu koja je neizbježna za mnoge”, naveo je predsjednik Srpske.