Obilježena krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila

21/11/2022

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u Zalužanima obilježavanju krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila.

Predsjednik Republike Srpske poručio je da će institucije Srpske podržavati Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policiju čiji pripadnici moraju učiniti sve kako bi bili sačuvani javni red i mir.

“Krsnu slavu da proslavite u miru i da sve više napredujete. Morate sačuvati javni red i mir za dobrobit naših građana”, izjavio je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je naveo da se danas obilježava više značajnih događaja za srpski narod, podsjetivši na ulazak srpske vojske i oslobođenje Banjaluke u Prvom svjetskom ratu.

“Na današnji dan je potpisan i Dejtonski mirovni sporazum koji smo prihvatili i odlučili da budemo u državnoj zajednici koja se zove BiH”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Reublike je ponovio da je od potpisivanja ovaj sporazum oskrnavljen nametanjima visokih predstavnika, što je nedopustivo.

“Veoma je važno da Republika Srpska poštuje Dejtonski mirovni sporazum i jedino je prihvatljivo postojanje njegovog slova. Samo tako BiH može funkcionisati”, naglasio je predsjednik Srpske.

“Republika Srpska danas slavi mir. Srpska je stabilna, a to se ogleda i u činjenici da politički i institucionalno funkcioniše u okviru Ustava”, dodao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je ponovio da je neophodno vratiti nadležnosti Republike Srpske.

“Republika Srpska će pokazati karakter u godinama koje dolaze, s ciljem očuvanja ustavno-pravne pozicije. Veoma je bitno što je Policija Srpske vratila svoje dostojanstvo i da je sačuvana uprkos brojnim pokušajima da bude ukinuta”, izjavio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da svi koji završe Policijsku akademiju dobijaju posao.

“Želim vam da ostanete patriote odane našim građanima, slobodi i miru”, poručio je predsjednik Republike.