Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku ženskom kamernom horu “Banjalučanke” povodom osvajanja zlatne medalje u kategoriji tradicionalne muzike  na  renomiranom Međunarodnom horskom takmičenju u Španiji

16/10/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku ženskom kamernom horu “Banjalučanke” i dirigentu Mladenu Matoviću, povodom osvajanja zlatne medalje u kategoriji tradicionalne muzike  na  renomiranom Međunarodnom horskom takmičenju u Španiji.

 „U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom osvajanja zlatne medalje u kategoriji tradicionalne muzike  na renomiranom Međunarodnom horskom takmičenju u Španiji.

Ovim velikim uspjehom svrstali ste se među najuspješnije horske ansamble svijeta i na najljepši mogući način promovisali kulturno stvaralaštvo našeg naroda.

Sa željom da ćete i u narednom periodu, nastaviti da nižete uspjehe na domaćoj i međunarodnoj muzičkoj sceni, srdačno vas pozdravljam,“ navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.