Predsjednica Republike Srpske svečano otvorila XX Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro 2022”

20/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Bijeljini svečano otvorila XX Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro 2022”.

Predsjednica Republike Srpske je rekla da ova smotra agrara ima trend rasta sa pojačanim interesom zemalja i izlagača, ove godine 243 izlagača iz 10 zemalja, što je iskorak u odnosu na prethodne godine.

Prema riječima predsjednice Republike, sajam je prilika da se uspostave novi kontakti i obnove poslovna partnerstva koja su ranije postojala, te navela da je već uoči otvaranja Sajma održan sastanak između vinara Srbije, Sjeverne Makedonije i Republike Srpske, a napravljeni su i kontakti u vezi sa izvozom žitarica.

“Imamo probleme globalne prirode oko snabdijevanja hranom i energentima i mislim da smo odavde poslali pravu poruku da ćemo zajedno, kao tržište koje obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i druge, moći možda da nastupamo integralno u mnogim oblastima i na taj način pojačamo svoje kapacitete i privlačnost za strane investitore“, poručila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović izjavila je da Republika Srpska svakome može biti dobar domaćin i da želi da se povezuje ekonomski u cijeloj regiji.