Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Udruženja penzionera Republike Srpske i posjetitla 21. Šahovsko prvenstvo penzionera

03/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banji Vrućici kod Teslića sa rukovodstvom Udruženja penzionera Republike Srpske i posjetila 21. Šahovsko prvenstvo penzionera.

Predsjednica Republike Srpske, kojoj je ovom prilikom uručena specijalna plaketa Udruženja penzionera Srpske za izuzetan doprinos jačanju penzionog sistema i podršku Udruženju, ocijenila da je to kruna njihove saradnje tokom desetak godina i rada na boljem položaju ove važne društvene grupacije.

Predsjednica Srpske zahvalila je za lijep prijem i priznanje koje je dobila od Udruženja penzionera.

“To je kruna naše saradnje kroz desetak godina. Uvijek sam imala dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Republike Srpske, imala razumijevanje za njihove potrebe i skoro svaki prijedlog koji su davali našli smo načina da budu prihvaćeni u okviru Vlade Republike Srpske, a potom i kao zakonska rješenja u okviru Narodne skupštine”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je navela da se tokom svih ovih godina uspjelo u zaštiti penzionera – da imaju redovna primanja i da znaju da neće biti kašnjenja.

“Kroz redovna i vanredna usklađivanja obezbijedili smo stalan rast penzija, a opredijeljeni smo da to radimo i u narednom periodu. Uvijek je dobro znati da neko cijeni to što radite ili kada radite za neku grupaciju u društvu da oni razumiju napore koji su stajali iza tih odluka. Bilo je teških odluka, ali je svaka bila dobra, pogodila cilj i dovela do toga da naši penzioneri imaju sigurnost i znaju kad će dobiti penziju”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je navela da ima mnogo prostora za poboljšanje, napominjući da su penzije u Srpskoj takve da uvijek ostaje prostora da se unapređuju.

“Unapređivaće se, imamo i podršku Vlade Republike Srpske. Briga za penzionere ostaje trajna briga institucija Srpske. Bez obzira na kojim pozicijama mi bili neophodno je da se udružimo i da ostvarujemo interese ove veoma važne grupacije u društvu”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Srpske zahvalila je i Fondu PIO jer su na usluzi Udruženja penzionera.