Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom nove školske 2022/2023. godine

01/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku  učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenima u školstvu, povodom nove školske 2022/2023. godine.

„Svim učenicima u Republici Srpskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom početka nove školske godine, sa željom da steknu nova znanja, prijateljstva i postignu dobar uspjeh.

Posebne čestitke upućujem najmlađim školarcima, prvačićima, koji prvi put sjedaju u đačke klupe, sa željom  da im ovaj dan donese posebnu radost koja će im ostati u najljepšem sjećanju i da se zajedno sa nastavnicima, roditeljima i novim prijateljima raduju učenju, druženju ali i sticanju znanja, kao glavnom podsticaju za što bolju budućnost.

Obrazovanje je temelj svakog naprednog društva i jedno od njenih najvažnijih segmenata, te u tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja ima za cilj unapređenje obrazovnog procesa, prilagođenu potrebama i interesovanjima učenika, ali i potrebama tržišta rada.

Još jednom, želim vam svima srećan početak i uspješnu školsku godinu!“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.