Predsjednica Republike Srpske obišla Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš” u Velikoj Obarskoj

27/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš” u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da su vlade Republike Srpske i Srbije obezbijedile značajna sredstva za izgradnju fiskulturne sale u toj školi, da je završen dio građevinskih radova i da su obezbijeđena sredstva za završetak radova, ali da treba riješiti imovinsko-pravna pitanja.

Predsjednica Srpske pozvala je gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da riješe preostala imovinsko-pravna pitanja kako bi se fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” privela punoj namjeni i olakšalo pohađanje nastave.

“Želim da što prije završimo kompletiranje škole i fiskulturne sale i da zahvalim i Vladi Srbije koja je izdvojila značajna sredstva i šteta bi bila da to ne uradimo što je moguće prije”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što tu školu pohađa 280 učenika, a sljedeće godine će se upisati dva odjeljenja i dodala da se spremno ulazi u narednu školsku godinu.

“Vidim ovdje jedan opšti razvoj i želim dati podršku mještanima jer mnogi od njih žive od poljoprivrede”, rekla je predsjednica Srpske.

Podsjetivši da uskoro počinje naredna školska godina, predsjednica Republike Srpske je poželjela sretan početak nastave svim prosvjetnim radnicima, djeci i roditeljima u Srpskoj.