Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica

23/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarali su danas sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da su na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem sa zadovoljstvom sumirane aktivnosti koje su se sprovodile u prethodnom periodu, te istakla da je opština danas mnogo stabilnija nego ranije, zahvaljujući i intervencijama Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, ali i angažovanjem lokalne uprave i načelnika.

Predsjednica Republike istakla je da je u Kozarskoj Dubici od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabdijevanja prema Knežici, te da će u realizaciji tog projekta biti ubrzane sve aktivnosti koje su u toku.

Predsjednica Republike je dodala da je zadovoljna činjenicom da je u Kozarskoj Dubici u prethodnom periodu bilo intervencija i kada su u pitanju škole, vrtići i putna infrastruktura.

“Suštinski je važno da se ovdje riješi pitanje privremene saglasnosti za rad međunarodnog graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, koja se daje na tri mjeseca. Treba da dobijemo trajnu saglasnost i da na taj način ta komunikacija bude neometana veza sa EU”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da će opština Kozarska Dubica imati podršku i ubuduće u svim projektima koji su vezani za lokalnu i komunalnu infrastrukturu, te sanaciju školskih objekata, nadogradnju vrtića ili bilo šta drugo.

“Stajaće iza toga republičke institucije kao što stojimo uz sve druge opštine koje su izdržale neko teško vrijeme u prethodnom periodu. Sigurno dolaze puno bolja vremena za Kozarsku Dubicu”, poručila je predsjednica Cvijanović.