Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Ribnik

22/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Ribnik i razgovarala sa rukovodstvom opštine.

Predsjednica Republike Srpske navela je da je sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i rukovodstvom opštine bio prilika za razgovor o budžetu, gdje nema nikakvih problema u izvršavanju obaveza.

Predsjednica Cvijanović izjavila je da je vidljiv napredak u opštini Ribnik, istakavši da je ta lokalna zajednica politički i finansijski stabilna.

Predsjednica Srpske je istakla da je neophodno da se u realizaciju velikih projekata u ovoj opštini uključi i Vlada Srpske, kao što se radi već niz godina, te dodala da postoje ambiciozni planovi za naredni period sa željom da se zadrže ljudi da žive na ovom prostoru i da se izgrađuju i nadograđuju i dodatne stvari.

Predsjednica Republike je rekla da su, s ciljem povećanja broja radnih mjesta, na sastanku upoznati i o mogućnosti dolaska jedne strane kompanije.

Nakon posjete vrtiću “Srbija” i omladinskog doma,  predsjednica Cvijanović je naglasila da su za opštinu Ribnik iz Kabineta predsjednika Republike izdvojena sredstva, ne samo za vrtić “Srbija”, za koji je već vidljivo da je ispunio svoju misiju i funkciju, već je pomognuta i rekonstrukcija omladinskog doma koji će služiti kao višenamjenski funkcionalan objekat za potrebe stanovnika opštine.

“Angažovanjem sredstava iz različitih izvora uspjeli smo da izgradimo i loklanu putnu infrastrukturu, a u saradnji sa lokalnim vlastima razvijaćemo i neke druge projekte”, navela je predsjednica Republike, ujedno zahvalivši načelniku opštine Nebojši Karaću i njegoviom timu za dobru saradnju i prepoznavanje potreba ove zajednice.