Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj sjednici povodom Dana i krsne slave opštine Rogatica

19/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas svečanoj sjednici povodom Dana i krsne slave opštine Rogatica.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je danas posjetila Rogaticu gdje joj je na svečanoj sjednici Skupštine opštine uručeno najviše priznanje ove lokalne zajednice.

Predsjednica Republike izjavila je da je počastvovana i ponosna što joj je dodijeljena Povelja opštine Rogatica, za zajedničke napore i ulaganja u ovu opštinu i najavila da će i u narednom periodu biti nastavljen razvoj Rogatice.

“Srećna sam što je i moje učešće tokom prethodnog perioda doprinijelo da danas imamo puno bolje uslove za boravak naših mališana u vrtiću, ali isto tako da imamo i školske objekte i osnovnu i srednju školu u jednom drugom izdanju u odnosu na ranije, što smo zajednički planirali, radili i realizovali projekte koji se odnose na komunalnu i putnu infrastrukturu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je Vlada Srpske gdje god je to bilo moguće imala dobru saradnju sa lokalnim vlastima.

Predsjednica Srpske je izrazila zahvalnost načelniku i njegovom timu koji su uvijek znali da delegiraju određene potrebe svojih građana.

Predsjednica Cvijanović je istakla da nije moguće sjediti u Vladi ili na nekoj drugoj poziciji i znati za sve potrebe svake lokalne zajednice, zbog čega je potrebno da su tu odgovorni ljudi koji će znati da ih prepoznaju, ali i nađu načina da obezbijede realizaciju tih projekata zajedno sa nama.

“Ponosna sam što sam učestvovala zajedno u tim projektima i razgovarali smo da ćemo u narednom periodu nastaviti sa razvojem Rogatice”, navela je predsjednica Republike ističući da ima još planova za ovaj kraj, da ima još potreba i da će se one zajednički rješavati na dobrobit građana.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo što je danas Srebrna plaketa uručena rogatičkom Domu zdravlja jer cijela Republika duguje mnogo zdravstvenim radnicima koji su pokazali odgovornost tokom pandemijske krize.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je ponosna na ono što su svi zajedno kao Republika Srpska u svakoj lokalnoj zajednici uspjeli obezbijediti i učiniti, što nije bilo samo borba na ekonomskom i finansijskom planu.

Predsjednica Republike je prilikom posjete opštini Rogatica posjetila spomen-sobu i položila vijenac poginulim borcima Vojske Republike Srpske.