Predsjednica Republike Srpske prisustvovala litiji i osvećenju slavskog kolača povodom obilježavanja Preobraženja – krsne slave opštine Prnjavor

18/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas litiji i osvećenju slavskog kolača povodom obilježavanja Preobraženja – krsne slave opštine Prnjavor.

Predsjednica Republike Srpske je izjavila da opština Prnjavor predstavlja primjer dobre saradnje sa lokalnim vlastima, što je preduslov za ciljanu, važnu, dobru i veliku pomoć republičkih institucija.

“Mi smo za naredni period planirali realizaciju projekata kada je u pitanju seosko područje, ali i urbani dio, koji se odnose na renoviranje, rekonstrukciju, bolju putnu infrastrukturu i sve što je neophodno za bolje uslove života naših građana”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je napomenula da je velika dobit za ovu opštinu bila izgradnja auto-puta zbog čega se danas u okolini i pri ulasku u Prnjavor mogu vidjeti velike hale, postrojenja, zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što povodom velikog praznika Preobraženja i krsne slave opštine, večeras učestvuje u litiji sa građanima Prnjavora.

“S njima sam i u onom teškom ratnom periodu dijelila dobro i zlo, provela jedan dio života ovdje, ali Prnjavor tada i Prnjavor sada ne mogu se porediti. Isto tako sam sigurna da ćemo za 10 godina vidjeti još bolji, razvijeniji, ljepši Prnjavor”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je svim stanovnicima i njihovim porodicama poželjela sve najbolje, a gradu da ide krupnim koracima naprijed.