Predsjednica Republike Srpske položila kamen temeljac za izgradnju novog objekta Doma zdravlja u Stanarima

15/07/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, načelnik opštine Radojica Ćelić i konzul Srbije u Banjaluci Vesna Marinković položili su danas u Stanarima kamen temeljac za izgradnju novog objekta Doma zdravlja.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će novi objekat Doma zdravlja mnogo značiti razvoju ove opštine, a prevashodno za pacijente i kvalitet zdravstvene njege i zaštite, kao i za bolje uslove rada zdravstvenih radnika.

Predsjednica Republike rekla je da se danas šalje poruka da se Stanari razvijaju dalje u skladu sa ranijim obećanjima kada se utvrđivao status opštine Stanari i kada se krupnim koracima krenulo sa radom na velikim infrastrukturnim projektima.

Predsjednica Cvijanović je ukazala na doprinos Vlade Srpske, kao i javnih preduzeća od kojih je izdvojila “Puteve Republike Srpske”, koji su doprinijeli infrastrukturnoj izgradnji i povezivanju Stanara prema Tesliću i Federaciji BiH, a koji je ocijenjen kao ključni za privredni razvoj ove lokalne zajednice.

“Ovdje smo radili i na uspostavljanju poslovne zone. Želimo da bude što više investitora, da se završi sve što je neophodno da bi oni mogli da primaju neke druge poslodavce. Zahvalnost ovdje ide prema društveno odgovornoj kompaniji `EFT` koja zapošljava veliki broj ljudi u Rudniku i Termoelektrani, ali je i pokazala društveno odgovorno lice pomažući škole i razne projekte”, izjavila je predsjednica Republike.

“Naravno velika zahvalnost ide i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije jer je zaista na nesebičan način pomogla mnoge naše opštine širom Republike Srpske”, izjavila je predsjednica Srpske, zadovoljna što će se to odnositi i na Stanare.

Predsjednica Republike Srpske je istakala da je zadovoljstvo vidjeti da se razvijaju i unapređuju lokalne zajednice širom Republike Srpske u saradnji sa republičkim institucijama.