Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 30 godina rada i postojanja Crvenog krsta Republike Srpske

23/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je večeras na Palama svečanoj akademiji povodom 30 godina rada i postojanja Crvenog krsta Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je izjavila da joj je čast i zadovoljstvo što je večeras sa predstavnicima Crvenog krsta povodom ovog velikog i značajnog jubileja jer i Crveni krst Srpske ove godine obilježava 30 godina postojanja i uspješnog rada baš kao i Republika Srpska i mnoge njene institucije.

“Nastao je u veoma teškim i složenim okolnostima rata, stradanja i svih kolektivnih i ličnih tragedija koje jedan građanski oružani sukob sa sobom nosi”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila da su prvi ispiti Crvenog krsta Republike Srpske bili ujedno i najteži, te da su položeni sa najvišim ocjenama, zahvaljujući požrtvovanosti i humanosti radnika i volontera koji su nesebično pomagali brojnim ljudima kojima je pomoć tih godina bila potrebna.

“Zaštita ljudskog života i zdravlja, pružanje svih oblika pomoći i ublažavanje ljudskih patnji kroz protekle tri decenije ostale su osnovne ideje vodilje ove organizacije”, naglasila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je navela da su u redovnim, kao i u svim vanrednim okolnostima koje su zadesile Republiku Srpsku, radnici i volonteri Crvenog krsta bili prvi koji su se stavili na raspolaganje našim građanima.

“Večeras sam ovdje da vam se, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, najsrdačnije zahvalim na tome. Hvala vam što nas svojim radom i zalaganjem pune tri decenije podsjećate na vrijednosti koje su u današnjem svijetu, nažalost, gurnute u drugi plan”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je poručila da će Crveni krst Republike Srpske, u svojoj humanoj i plemenitoj misiji, i ubuduće, kao i do sada, moći da računa na svesrdnu podršku institucija Republike Srpske, baš kao što su i građani Srpske uvijek mogli i mogu da računaju na Crveni krst.

“Čestitam vam jubilarnih 30 godina postojanja i rada, sa željom da ostanete svijetao primjer humanosti na koji svi možemo da se oslonimo i ugledamo”, izjavila je predsjednica Cvijanović.