Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Vlasenica

23/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Vlasenica i razgovarala sa rukovodstvom te opštine.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da saradnja lokalnih zajednica i republičkih institucija uvijek daje dobar rezultat.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine, predsjednica Srpske je rekla da je dobra saradnja ove lokalne zajednice i vlasti Republike Srpske dala izgrađene objekte, bolju putnu infrastrukturu, kao i druge brojne projekte.

“Imamo i ulaganje koje se odnosilo na fakultet, pravljenje novih kapaciteta u vrtiću i rekonstrukciju škola”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je navela da u Vlasenici izuzetno cijeni i podržava aktivizam i namjeru da se nastavi sa dobrim projektima, a posebno je istakla projekat izgradnje skijališta “Igrište”.

“Tu smo našli dobru formulu za buduće kretanje. Zahvalna sam načelnikovom timu koji zajedno s njim predano radi i kandiduje projekte koji su suštinski važni za život ovog grada”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je naglasila da je posebno u ovoj opštini raduje odnos prema djeci i sportskim kolektivima, a i ona se danas sastala sa sportistima ove opštine.

“Ljudi u to ulažu puno napora i ti napori su krunisani uspjesima. Danas sam imala priliku da razgovaram sa ovim divnim djevojčicama koje predano rade, treniraju, a i odlični su učenici”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je poručila da se ovakvi sportski kolektivi moraju cijeniti, kao i činjenica da djeci iz malih mjesta, poput ovog, nije uvijek lako izboriti se za uspjeh u odnosu na neka veća mjesta.

Predsjednica Republike je rekla da je ponosna što je danas upoznala vlaseničke sportiste, jer su to i rezultati Republike Srpske.

“To pokazuje kako možemo dobro da radimo i sarađujemo”, izjavila je predsjednica Cvijanović i dodala da će, kao i dosad podržavati sportske klubove.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je i JZU Dom zdravlja Vlasenica, gdje se sastala sa direktorom Gordanom Krstić i zaposlenima u toj ustanovi.