Čestitka predsjedniku Narodne Republike Kine

10/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsjednika države.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vam čestitam na ponovnom izboru na mjesto predsjednika prijateljske Narodne Republike Kine. Jednoglasna podrška KPK Vašem novom mandatu dokaz je da uspješno vodite Vašu zemlju u pravcu daljeg napretka i blagostanja.

Koristim ovu priliku da ponovim svoju podršku Vašim globalnim inicijativama koje imaju za cilj stvaranje društva zajedničke budućnosti. Takođe, podržavam i Vaše aktivnosti na pronalaženju mirovnog rješenja za stabilizaciju prilika u Ukrajini.

Vrijeme hegemonije je, na sreću, iza nas i moramo udružiti napore kako bismo se suprostavili hladnoratovskom mentalitetu.

Uvjeren sam da će Vaše inicijative za globalni razvoj i globalnu bezbjednost biti uspješne i dovesti do toga da se uspostavi globalni politički konsenzus i veća sinergija.

          Izražavam svoje čvrsto opredjeljenje da nastavim da radim na jačanju bratskih odnosa između naših naroda, kao i da saradnju naša dva naroda unaprijedimo i proširimo na svim poljima.

Uz veliku zahvalnost na podršci i pomoći Vaše zemlje, kao i najbolje želje za prosperitet i blagostanje bratskog kineskog naroda, primite izraze mog dubokog poštovanja“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.