Čestitka predsjednici FBiH Lidiji Bradari

01/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Lidiji Bradari povodom izbora za predsjednika FBiH.

„Dozvolite da Vam u svojstvu predsjednika Republike Srpske, u ime naroda i institucija Republike Srpske, čestitam na izboru za predsjednika FBiH. 

Vaše imenovanje je bilo očekivano, s obzirom na podršku koju uživate ne samo od strane političkih partija u vlasti i opoziciji, već i naroda. Vašim imenovanjem je potvrđena izborna volja birača u FBiH, što i jeste krajnji cilj i svrha svih demokratskih procesa. 

Ohrabruje Vaša izjava da ćete se zalagati za dijalog i dogovor o svim pitanjima koja opterećuju odnose u BiH. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama, uzajamnim poštovanjem legitimno izabranih predstavnika, pokrenuti kuluturu dijaloga, a samim tim i zaustavljene procese u BiH. Poštovanje Ustava BiH, ustava oba entiteta, i neizostavno poštovanje slova Dejtonskog mirovnog sporazuma, ključne su poluge u unapređenju i daljoj relaksaciji odnosa na svim nivoima vlasti. 

I dalje sam stava da su direktan dijalog i kompromisni dogovor – a ne optužbe koje se iznose putem medija ili iznošenjem neusaglašenih, jednostranih optužujućih izjava – jedini pravi put za rješenje svih dilema i postojećih nesuglasica. 

Želim Vam dobro zdravlje i ispunjenje svih zacrtanih ciljeva u toku manadata na funkciji predsjednice Federacije BiH“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.