Čestitka povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu

21/04/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima i rukovodstvu Banjaluke povodom 22. aprila – Dana Grada i 78 godina od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

„Kao vodeći administrativni, politički, privredni, univerzitetski i kulturni centar, Banjaluka je zaslužno postala prepoznatljiv i moderan grad u Republici Srpskoj i regionu.

Tokom svih prethodnih godina, Banjaluka se razvijala i rasla na veliku radost svih njenih građana i brojnih turista koje privlači svojim prirodnim ljepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima.

Uvjeren sam da će Banjaluka i u budućnosti nastaviti putem razvoja i velikog napretka, uz ogromnu podršku republičkih institucija koje su uvijek davale svoj maksimum u ostvarenju mnogih važnih projekata.

Svim građanima i rukovodstvu Banjaluke čestitam Dan Grada sa željom da svi zajedno nastavimo da gradimo i razvijamo Banjaluku na dobrobit svih njenih stanovnika, ali i cijele Republike Srpske“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.