Sastanak sa direktoricom Fonda solidarnosti

07/02/2023

Predsjednik Republike Srpske razgovarao je danas, u Palati Republike sa direktoricom Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminkom Vučković.

Na sastanku je razgovarano o svim aktivnostima koje je Fond realizovao u proteklom periodu, kao i o daljim planovima.

Ovom prilikom, predsjednik Dodik je istakao da je zahvaljujući Fondu solidarnosti omogućeno liječenje za 500 djece u inostranstvu i to je jedan od najvećih uspjeha Republike Srpske, jer je sistemski riješeno jedno od najvažnijih pitanja – finansiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu.

Tokom razgovora, direktorica Fonda solidarnosti je upoznala predsjednika Dodika da je do sada utrošeno 20 miliona maraka za troškove liječenja djece, a posebno je važno da  Fond snosi i putne i troškove smještaja pratioca uz dijete, jer znamo koliko su visoki svi ti troškovi za roditelje.

Predsjednik Dodik je naglasio da je ovo uspjeh svih nas i pokazatelj da kada smo jedinstveni možemo da učinimo dobre i plemenite stvari.

Sagovornici su ovom prilikom konstatovali da su svi članovi našeg društva pokazali svoju humanost i potrebu da pomognu, tako što iz mjeseca u mjesec od svojih ličnih primanja izdvajaju za liječenje djece u inostranstvu.