Saopštenje za javnost potpredsjednika Pranjića

12/05/2023

Katolički školski centar “Bl. Ivan Merz” u Banjoj Luci, u čijem je sastavu Opšta gimnazija proslavio je Dan škole i 18 godina rada.


Ova škola je tokom svog postojanja iznjedrila mnoštvo obrazovanih mladih ljudi, koji nakon
školovanja pred sobom imaju širom otvorena vrata za dalji rast, napredak i integraciju u moderno društvo koje od nas traži maksimum. Nagradom “Petar Barbarić” za odličan uspjeh i uzorno vladanje učenice Katarine Borković, koja je proglašena najboljom učenicom na nivou svih srednjih škola katoličkih školskih centara u BiH, potvrđena je činjenica da rad i ulaganje u odgoj i obrazovanje donosi uspjeh prepoznat na državnom nivou.


„Kako sam oduvijek naglašavao, znanje i obrazovanje temelj su našeg društvenog i privrednog
napretka, nemaju cijenu, garant su naše budućnosti i temelj čovjekova bića. Stoga je potrebno što više promovisati obrazovne ustanove i ulagati u obrazovanje. Danas je to Katolički školski centar, sutra će to biti Gimnazija u Banjoj Luci ili bilo koja druga škola.“, kazao je potpredsjednik.


Saznavši iz prethodnih razgovora o problemima s kojima se ova renomirana škola susreće,
potpredsjednik je odlučio da na ovaj poseban dan, ponajprije za učenike i zaposlene spomenute
odgojno-obrazovne ustanove, donira finansijska sredstva za opremanje informatičkog kabineta te mikroskop za kabinet biologije, neophodnih za normalno i moderno odvijanje nastave.
Takođe, sredstva će biti uložena i u putovanje nadarenih učenika u narednom periodu, kao podsticaj i nagrada za sav trud koji ulažu tokom kratkog, ali vrlo važnog dijela njihovog života.


„Zahvaljujem direktoru mons. Ivici Božinoviću, direktorici gđi. Sanji Hajder te profesorima na odličnoj saradnji. Nadam se da će ih računari, bez kojih danas ne možemo zamisliti normalan radni dan te svakodnevno komuniciranje, dobro služiti i biti im jedan mali, ali siguran podsticaj da nastave sa svojim izvrsnim radom, da nikada ne odustaju od snova te da se jednog dana, kada njihovi prsti budu crtali i stvarali svijet u kojem živimo, ne ustručavaju čuti i pomoći druge.“, zaključio je.