Saopštenje za javnost potpredsjednika Pranjića

29/03/2023

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr. Davor Pranjić bio je u službenom posjetu općini Vukosavlje, gdje se sastao s načelnikom općine gosp. Borislavom Rakićem.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim temama koje se odnose ponajprije na prilike i položaj hrvatskog naroda u ovoj općini te važnosti rješavanja pitanja socioekonomske politike. Razmatrani su projekti koji će omogućiti gospodarski i ekonomski rast i napredak ove lokalne zajednice, kao i projekti čijom će se realizacijom pridonijeti većoj sigurnosti, stvaranju poslovnih prilika te održivom opstanku i ostanku svih žitelja općine Vukosavlje.

Bilo je govora i o infrastrukturnim projektima, osobito o aktualnom projektu vodoopskrbe i odvodnje. Također, dopredsjednik je upoznat s radom i djelovanjem mjesne zajednice “Pećnik” u kojoj je najveći broj stanovnika hrvatske nacionalnosti, a koja uspješno surađuje s lokalnom razinom vlasti. Projekt čija je realizacija od velike važnosti za ovu mjesnu zajednicu jeste most koji je uništen nepažnjom izvođača radova, a čija sanacija zahtijeva suradnju načelnika i dopredsjednika.

“Veliko je zadovoljstvo što jedan mladi čovjek vrši ovako važnu funkciju na nivou Republike Srpske, a suradnja sa svim kontaktima koje mi imamo kao lokalna zajednica i potpredsjednik po svojoj funkciji, doprinosi tome da ljudi žive ugodno te da im život bude u onoj mjeri kvalitetan, kako oni to i zaslužuju.”, rekao je načelnik Rakić.

“Poručujem da nastavljamo raditi ono što smo obećali našim biračima i svim ljudima koji žive na području Republike Srpske. Upoznavanje s Vašim svakodnevnim životom, poteškoćama s kojima se susrećete, Vašim potrebama te njihovim rješavanjem, moj je prioritet.

Želim naglasiti da ne smije biti manje bitnih zajednica, kako u Republici Srpskoj tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, u kojima se glas manjine ne čuje. Zdrav suživot i opće dobro svih stanovnika moraju biti prioritet krenuvši od lokalne ka državnoj vlasti. Zahvaljujem načelniku općine Vukosavlje na lijepoj dobrodošlici i ugodnom razgovoru tijekom kojeg je prije svega pokazao otvorenost i želju za suradnjom te zajedničkim djelovanjem.”, poručio je dopredsjednik.