Saopštenje za javnost potpredsjednika Pranjića

09/03/2023

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr. Davor Pranjić sastao se sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Draganom Čovićem u Banja Luci.

Tijekom susreta razgovaralo se ponajprije o položaju Hrvata u Republici Srpskoj kao i o jačanju povjerenja i stabilnosti između institucija Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Istaknuta je važnost zajedničkog djelovanja na razvojnim projektima, bilo da se radi o zdravstvu, obrazovanju ili gospodarstvu, a koji će biti zalog poboljšanja uvjeta života svakog čovjeka naše zemlje, osobito mladih i njihovog ostanka, zaključili su sugovornici.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Čović je naglasio da dopredsjednik Pranjić ima punu potporu u svim budućim aktivnostima koje će biti u korist općeg dobra, a za koje se dopredsjednik uspješno zalaže od početka svojega mandata. 

Nakon razgovora, dužnosnici su posjetili Samostan i župu sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu gdje su s gvardijanom i župnikom fra Domagojem Šimićem razgovarali o odličnoj komunikaciji i suradnji hrvatskih institucija koje svojim radom pridonose procesu održivog opstanka i ostanka Hrvata na ovom području. Također, razgovarano je o završetku projekta Kulturno – pastoralno – studentskog centra na Petrićevcu, koji će u budućnosti predstavljati mjesto susreta i zajedništva.