Saopštenja  za javnost potpredsjednika Pranjića

03/02/2023

Župa Donja Tramošnica u Posavini, u općini Pelagićevo, danas je svečano proslavila jubilej 50 godina postojanja.

Tom je prigodom svečano misno slavlje predvodio fra Janko Ćuro, vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene, zajedno s domaćim župnikom fra Josom Oršolićem i drugim svećenicima okolnih župa.

Svetoj misi je, uz velik broj vjernika – kako župljana, tako i hodočasnika iz susjednih župa, nazočio i dopredsjednik Republike Srpske dr. Davor Pranjić.

“Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, u ovoj župi možemo vidjeti živu vjeru, vjeru ljudi koji svojom prisutnošću, radom i duhom i dalje pokazuju privrženost Crkvi koja je na ovim područjima uistinu središte ne samo duhovnog, nego i društvenog života. Zahvaljujem na osobit način župniku fra Josi Oršoliću na pozivu da nazočim zlatnom jubileju ove župe, a preko fra Jose poručujem svim župljanima da su moja vrata za sve njih uvijek otvorena”, naglasio je dopredsjednik Pranjić.

Župa Donja Tramošnica nekada je imala više od 2000 vjernika, a danas dvjestotinjak. Međutim, bez obzira na njihovu brojnost, zajedno sa svojim svećenicima predstavljaju stupove vjere i života, a ujedno kao takvi primjer su ostanka i opstanka na svojoj zemlji.