Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada

30/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 1. maja –  Međunarodnog praznika rada, uputila je čestitku svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj.

„Povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj,  upućujem srdačne čestitke, sa željom da njegova simbolika dodatno afirmiše rad, solidarnost i razvoj.

U nastojanju da ublaži negativne posljedice aktuelne ekonomske krize,  Republika Srpska je fokusirana na jačanje domaće privrede i preduzetništva, kao i regionalno povezivanje i saradnju, s ciljem poboljšanja životnog standarda svih građana. 

U tom smislu, institucije Republike Srpske ulažu maksimalne napore u održavanju javnih investicija i potrošnje, očuvanju svakog radnog mjesta, stvaranju uslova za nova zapošljavanja, kao i unapređenju materijalnog položaja zaposlenih i ukupnih prava radnika.

U pronalaženju najboljih rješenja i mehanizama za saniranje negativnih ekonomskih posljedica, zajedno sa poslovnom zajednicom i socijalnim partnerima, donesene su brojne mjere za zaštitu domaće ekonomije.

Svjesni izazova sa kojima se suočavaju radnici i društvo u cjelini, izražavam duboko uvjerenje da će i najavljena zakonska rješenja za povećanje ličnih primanja i socijalna davanja,  doprinijeti  da novonastale izazove prebrodimo na najbezbolniji način.

Bez obzira na dugotrajnost ekonomske krize, ostajemo posvećeni  kreiranju što boljeg ambijenta  za rad, život i stvaranje, a osnovne pretpostavke za to su mir, stabilna i jaka Republika Srpska“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.