Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicima Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (MeNeRaLi)

24/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa predstavnicima Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (MeNeRaLi), koji su joj tom prilikom predstavili rezultate prošlogodišnje humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je 13 vozila, koja su nabavljena sredstvima iz humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, kruna zajedničkog rada institucija, Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srpske (MeNeRaLi) i građana.

Predsjednica Republike je navela da je nabavka vozila uspjeh humanitarne akcije, u okviru koje je prikupljeno 619.057 KM, te da su građani ponovo pokazali svoje veliko srce.

“Zadovoljni smo postignutim rezultatima, ali smo opredijeljeni i da nastavimo sa ovim aktivnostima, kako bi i za druge članice Saveza bila obezbijeđena vozila u narednom periodu, kroz pojedinačne intervencije ili opet kolektivno”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je navela da je na sastanku bilo riječi i o tome šta još može da se uradi u ovoj oblasti, te na koji način se može unaprijediti sistem inkluzivne nastave kako bi se u nastavni proces uključila sva djeca, bez obzira sa kakvim problemima se suočavaju.

Predsjednica Republike je izrazila zahvalnost udruženju MeNeRaLi, ali i svim drugim sličnim udruženjima, na saradnji sa institucijama Srpske i savjetima, inicijativama, sugestijama i prijedlozima kako se može unaprijediti zakonodavstvo, te obezbijediti uslovi za što bolji život građana.

“Institucije ne mogu raditi same i ako nemaju pravilne i dobre informacije zasnovane na iskustvu, od onih koji su predstavnici određenih udruženja”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla i značaj učešća građana u ovoj, ali i svim prethodnim humanitarnim akcijama, kako bi se omogućili bolji uslovi za rad udruženja i njihovih korisnika.

“To ne podrazumijeva podršku samo pojedincima, nego cijelim porodicama kako bi mogle da na što bolji i kvalitetniji način organizuju život”, navela je predsjednica Republike.