Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Stanari

22/06/2022

Predsjednica Repubike Srpske je istakla da su Rudnik i Termolektrana “Stanari” najvažniji privredni resurs u kojima je zaposlen najveći broj stanovnika ove opštine i da će republičke institucije podržati sve strateške projekte u ovoj opštini.

Predsjednica Republike je rekla da je na sastanku bilo riječi o projektima koje su zajednički realizovali lokalni nivo sa republičkim institucijama u koje su uložena značajna sredstva.

“Pokušavamo zajedno da uradimo da se kroz instalisanje nove poslovne zone hale, za koje je Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu izdvojila značajna sredstva, tu dovedu investitori i otvore određeni pogoni koji bi uključivali dominantnu žensku radnu snagu”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je rekla da je podržala sve projekte koji su strateški važni za ovu lokalnu zajednicu – projekat podrške mladim bračnim parovima i sva davanja koja idu iz budžeta prema svim kategorijama.

Predsjednica Republike Srpske je navela da su republičke vlasti dale značajna sredstva za saniranje lokalne infrastrukture u opštini Stanari, ističući da po tom pitanju ima još dosta posla i da će se nastaviti zajednička saradnja.

“Srećna sam da ovdje u vrtiću imaju dvije grupe djece. To daje pozitivan signal da postoji budućnost i da mladi ljudi žele da žive u Stanarima, da stvaramo uslove za njihov bolji život i za ostanak ovdje”, dodala je predsjednica Republike.