Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci

07/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Predstavnici studenata upoznali su predsjednicu Cvijanović o dosadašnjim aktivnostima, planovima i prioritetima studentskih organizacija u narednom periodu i predstavili projekat izgradnje studentskog odmarališta na području grada Banjaluka.

Predsjednica Cvijanović izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa studentskim organizacijama i njihovim projektnim aktivnostima, kao i  brojnim sportskim, kulturnim i humanitarnim akcijama, te najavila podršku narednom naučno-stručnom skupu „Studenti u susret nauci“ sa međunarodnim učešćem.

Ovom prilikom, predsjednica Republike pozdravila je inicijativu studenata o osnivanju studentskog servisa, koji bi imao ulogu posrednika između studenata i poslodavaca, i budućim akademcima omogućio sticanje radnih vještina i poslovnih veza.

Zajednički je ocijenjeno da su u posljednjem periodu, realizacijom različitih projekata i značajnim ulaganjima u infrastrukturu visokog obrazovanja,  znatno poboljšani uslovi studentskog života i kvalitet znanja.